Machiajul de seara

Posted on March 5, 2013 by Madalina Trintea in Machiajul de seara

Citind acest articol vei afla regulile generale de care trebuie sa tii cont atunci cand realizezi machiajul de seara. Vei intelege ce greseli sa eviti si ce metode si tehnici de machiaj sa folosesti pentru a crea machiajul de seara dorit.

Pentru inceput, trebuie sa stii ca machiajul de seara este un tip de machiaj usor de realizat, trebuie doar sa ii acorzi mai multa atentie, altfel il vei transforma intr-un machiaj de eveniment, adica mult mai accentuat decat ar trebuie sa fie machiajul de seara. Acest tip de machiaj se deosebeste de machiajul de eveniment, prin faptul ca este mult mai “cuminte”.

Reguli in machiajul de seara 

Regula numarul unu: machiajul de seara nu se rezuma doar la a aplica o singura nunta de fard, fondul de ten obisnuit, rimelul si rujul cu care te dai in mod frecvent. In machiajul de seara trebuie sa te concentrezi pe aspectul cat mai fresh al tenului, trebuie sa folosesti maxim 2-3 culori din aceasi paleta cromatica, trebuie sa te axezi pe luminozitatea si accentuarea privirii pe care o obtii fie din fard, fie din tus si rimel si de asemenea, in machiajul de seara este esential sa folosesti un ruj mai inchis decat cel roz-pal pe care il folosesti in machiajul de zi.

Regula numarul doi: nu te limita in machiajul de seara strict la banalul (de acum) smokey eyes, fi indrazneata si poarta cu mandrie machiajul pe care l-ai facut.

Regula numarul trei: niciodata nu folosi in machiajul de seara aceleasi culori cu care te-ai obisnuit sa te machiezi in fiecare zi, pentru munca sau pentru iesit in parc. Incearca sa aplici culori ceva mai inchise, mai accentuate, mai puternice, cand spun asta, te sfatuiesc sa nu aplici negru sau maro inchis in machiajul de seara, pentru ca astfel vei ajunge sa pari mai obosita decat ar trebui. Retine ca machiajul de seara este menit sa ascunda oboseala, trebuie sa dea un aspect fresh si nu trebuie sa se vada efortul pe care l-ai depus pentru a-l realiza.

Demachiaza-te si hidrateaza bine tenul inainte de a incepe sa realizezi machiajul de seara. Dupa ce simti tenul destul de hidratat aplica in zona cearcanelor corectorul, apoi pe toata suprafata fetei si a decolteului un fond de ten in nuanta tenului tau.

Dupa ce simti ca fondul de ten este aproape uscat, aplica in zona T-ului fetei (frunte, nas) un fond de ten cu o nuanta mai deschis decat cea a tenului tau si in zona tamplelor un fond de ten cu o nuanta mai inchis decat culoarea naturala a tenului tau. Corecteaza apoi imperfectiunile sprancenelor, accentueaza-le, pentru ca astfel vei crea efectul unui ten fresh, natural, odihnit. Aplica in pliul ochiului si pe arcada, chiar sub spranceana o nuanta de alb/bej/argintiu pentru a crea profunzime, apoi cu ajutorul unui creion maro (nu foarte inchis) aplica o linie relativ subtire, urmand linia genelor. De asemenea, aceasta culoare aplic-o si pe pleoapa mobila, in zona arcadei.

Foloseste maxim doua culori pe care sa le combini cu cea a creionului maro, aplica aceleasi nuante si jos, pe linia genelor. Contureaza totul cu tus si rimel cat mai mult, sau poti folosi, daca ai deja o tehnica, gene false.

Completeaza machiajul de seara cu un ruj corai si cu accentuarea pometilor, folosind un blush iluminator. Machiajul de seara astfel este terminat, vei arata fresh, odihnita, vei fi frumoasa si te vei simti bine in pielea ta.

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa il pui in practica, imi poti trimite fotografii cu tine inainte si dupa ce termini machiajul de seara, pentru feedback. Totodata simte-te libera sa imparti acest articol cu prietenii pe facebook, twitter sau pe mail.

Mai multe astfel de sfaturi despre machiajul de seara, machiajul de zi, machiajul de eveniment, sau orice alt tip de machiaj, pe site-ul nostru machiajul.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Social

    • Flickr
    • Pinterest
  • Tweets

    @https://twitter.com/madavmakeup on Twitter